Upplev Hagfors

Se fler exempel på vad mer ni kan göra och uppleva, och vart ni kan bo medan ni besöker kommunen!

Stiftelsens verksamheter är bara en bråkdel av alla upplevelser som väntar de nyfikna som vågar sig hit. Nedan ser ni ett axplock av allt ni kan göra! För fler upplevelser och mer information, besök gärna kommunens officiella turismhub!

Bo i Hagfors

Hotell Monica

Hotell Monica ligger centralt i Hagfors stad och är ett bra alternativ för de som vill ha en bekväm bas att utforska skog eller stad från. Hotellfrukost ingår och rum för både familjer såväl som ensamma vandrare går att välja på.

Björnbyn

På vägen mot Råda, mellan den vackra sjön och stora klarälvsspåret ligger Björnbyn. Där kan man kan hyra sig en av 38 stugor och bo med naturer direkt vid dörren. Moderna bekvämligheter som dusch och toalett i var stuga!

Värmlandsgården

Ute i de östra skogarna, en och en halv mil från staden ligger Värmlandsgården, en liten oas mellan två sjöar där man kan bo i stuga eller slå upp ett tält, både till lands och ute på sjöns närmaste ö. Eller, varför inte på campingflotten?

Naturupplevelser och friluftsliv

Värmlandsgården

Även här sticker Värmlandsgården ut med ett helt paket av olika naturnära aktiviteter. Paddla, simma eller fiska i de båda sjöarna runt campingen, eller ta ett varv efter de många vandringslederna både till fots eller med cykel!

Sundance Ranch

Om du älskar hästar, och kan tänka dig både att rida eller bo bland dem, så är Sundance Ranch i Yggenäs ett perfekt stopp på vägen, likväl som en komplett semester för den som vill se kommunen från hästryggen.

Rådastrands Camping

Under sommaren erbjuder Rådastrands Camping ett överflöd av olika utomhusaktiviteter! Åk på bäversafari eller paddla kanot på sjön! Spela lasertag eller lär dig skjuta prick i fyrkampen! Vandra i skogen, eller klättra i träd! Här finns något för alla!

Kultur

Uddeholmsladan

“Sveriges häftigaste lada”! Så låter det när man pratar om Uddeholmsladan, där hela sommaren det kommer spelas livemusik och ha utställningar av både bilar och bilder!

Hagfors Bibliotek

Om du behöver låna internet, ladda telefonen, eller för den delen läsa en bok, så har biblioteket allt och mer därtill du kan behöva. Biblioteket arrangerar dessutom föreläsningar och event för både vuxna och barn under hela året! Författarbesök, teatrar, stickcafé och släktforskarjour m.m. Det går också att besöka Kyrkhedens Biblioteksfilial i Ekshärad, om man vill åka norrut.

Hagfors Minnesmuseums Insamlingsstiftelses verksamheter

Har ni hittat hit så vet ni redan om att vi finns, men det skadar inte att påminna om att museena om Monca Zetterlund och Nordmark-Klarälvens Järnvägar, världens mäktigaste biograf Bio Hagfors (!) och lilla tursttåget Zäta alla är spännande och tänkvärda aktiviteter för både ensamvargen och flerbarnsfamiljen!

Stjärnfors Kvarn

Den som åker dressin på Järnvägsmuseet kommer till sist att komma fram till slutstation i Stjärnfors. Där ligger ett gammalt industriområde från 1600-talets mitt, och en kvarn som man idag gjort om till museum. För den som vill är museet ett fint sätt att vila sig innan återfärd, särskilt då det bara ligger ett stenkast från dressinbanan.

Geijers Glasscafé

Matkultur det vill säga! nere vid Uddeholms herrgård kommer man från och med midsommardagen kunna äta glass så det står härliga till. Otroligt vackert, och med eftermiddagssol i lummig sval trädgårdsmiljö.

Kulturarvsdagarna

Helgen 10-11 september är det åter igen dags för kulturarvsdagarna, som firar fem år i kommunen! Många olika verksamheter bjuder till både utställningar och till bords. Årets tema är “Hållbart kulturarv” och sensommaren kommer lysa upp när forn- och framtid möter upp på halva vägen.

Sport och tävlingar

Klarälvsloppet

24-25 september är det dags för det årliga racet till fots och med cykel och rullskidor mellan Uddeholm och Karlstad! Tusentals deltagare är med och åker en eller flera etapper av klarälvsbanans 9 mil, i en av regionens största sportfester! Anmälningen är öppen!