Turisttåget MZ

Om du vill ta en tur genom staden, och se nybyggt och gammalt, finns det sämre sätt än med turisttåget MZ!

Vårt lilla lok kör tisdag-fredag 15-18 och sen även lördag 10-13. Ibland andra dagar/tider också 😉

Turisttåget – Monica Zetterlund

Vi har genomfört ett utvecklingsprojekt som vi kallat ”Utveckling av Dressintrafiken”.

Att åka dressin på den gamla järnvägen mellan Hagfors och Stjärnsfors är en populär aktivitet för såväl turister, hagforsbor och företag.
Vi har dock konstaterat att de flesta besökare utifrån försvinner från kommunen efter genomförd dressintur och vi vill genom projektet få besökarna att upptäcka att Hagfors har mer att erbjuda.

Dressinbanan har förbättrats genom bättre skyltning, en nybyggd dressinperrong vid Knotebo och ”förlängts” med ett Turisttåg som kommer att trafikera Hagfors centrum under sommarsäsong.
Turisttåget har 23 sittplatser och en rullstolsplats. Vi har byggt tåget själva i samarbete med lokala företag och det går tyst och sprider inga avgaser eftersom det är eldrivet.
Tåget är inte bara för turister utan vi hoppas att alla i Hagfors tar tåget till våra museer eller bara hänger med på en rundtur genom vår vackra stad.

Vi har kunnat genomföra projektet tack vare projektstöd från EU/Jordbruksverket och
Växtlust Värmland. Projektet har visat styrkan i upplägget ”Lokalt ledd utveckling”. Den lokala samlingen kring uppdraget och den vikänsla som vuxit fram betyder mycket, inte bara för det enskilda projektet utan även inför framtida utvecklingsarbete.

Vi känner oss stolta över resultatet och välkomnar andra som är intresserade av projektet att kontakta oss.